1.25.2005

Tiimi kasassa

Koska edustava joukkomme on nyt paikalla ja blogi on nyt yleisesti luettavissa, on tullut aika esitellä blogitiimimme:

One Who Masturbates keskittyy varsinaisen markkina-arvoteorian muodostamiseen. Lähestymistapa tulee olemaan pitkälti matemaattinen, ja tällaisena teorian ydinosa on tarkoitus pitääkin.

Stetson on rekrytoitu tuomaan blogille uskottavuutta käytännön näkökulmasta. Tarkoitus oli saada mukaan henkilö jolla on munaa soveltaa teoriaamme käytäntöön ja kommentoimaan sitä omaan kokemukseensa nojaten. Markkina-arvoteoriaa muotoilemaan Stetsonia ei päästetä, kommentit kuitenkin otetaan huomioon mahdollisuuksien mukaan.

Allekirjoittaneella näkökulma tulee olemaan lähinnä psykologinen ja taloustieteellinen. En oletettavasti hirveästi puutu teorian matemaattiseen puoleen vaan tavoitteenani on luoda edellytyksiä MATin soveltamiseen käytäntöön.

Omat motiivini ja tavoitteeni ovat lähinnä ihmisen käyttäytymisen mallintaminen yleisellä tasolla. Ykkösmielenkiinnon kohteena on talous, mutta koska MAT on myös tästä näkökulmasta mielenkiintoinen ja erityisesti henkilökohtaisella tasolla ajankohtainen, niin mikä ettei.

Tiimin taustoista sen verran, että joukkomme tuntee toisensa livenä. Kukaan ei ole aikaisemmin pitänyt blogia, mutta osa porukasta on seurannut ja/tai osallistunut aktiivisesti tai vähemmän aktiivisesti keskusteluun blogistanissa ja muualla.

Toistemme tunteminen ei kuitenkaan ole tae siitä, että blogi tai muodostettava teoria olisi täysin yhtenäinen. Korostaisin myös heti alkuunsa sitä, että täten jokainen tiimin jäsen vastaa itse sanomisistaan eivätkä muut tiimin jäsenet ota vastuuta tai koe olevansa vastuussa puolustaa toistensa mielipiteitä.

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Henryn kommenttipalstalta (Panu):

Joku aika sitten jossain juorulehdessä haastateltiin oikeustieteellisessä opiskelevaa missityttöä todisteena siitä, että missit eivät ole tyhmiä. Koettakaahan arvata, millaisen miehen kanssa missi seurusteli.

Jos käsitys siitä, että ihmiset hakevat sellaisia partnereita, joiden kanssa oltaisiin arvoilta, harrastuksilta ja koulutukselta samalla tasolla, olisi oikea (tätähän naiset mielellään väittävät), oikiksen missi seurustelisi luultavasti toisen oikislaisen, tulevan tähtijuristin kanssa. Näin ei suinkaan ollut, vaan hänen poikaystävänsä oli jääkiekkoilija.

Miksi? Koska missin markkina-arvo on niin korkealla, että urheilutähdet ja vastaavat pölhöjulkisuuden ihaillut hahmot (esim. iskelmätähdet tai rokkarit) ovat käytännöllisesti katsoen ainoa miesryhmä Suomessa, joka missille kelpaa - se tuleva tähtijuristikin on missille liian ATM. Se, onko jääkiekkoilija liian juntti, pösilö tai muuta, ei tule käsittelyyn ollenkaan. Jääkiekkoilijan markkina-arvo on samalla tasolla, ja se ratkaisee asian.

Pääpointti lienee siinä, että naiset valitsevat miehen todellakin ensisijaisesti markkina-arvon, ei luonteen yhteensopivuuden mukaan. Kun naiset sanovat nyysseissä, että "jokainen etsii sitä neliperseistä apinaa" (ts. omien ideaalien mukaista yksilöä) ja preferenssit ovat erilaisia, tämä kiistää sen tosiasian, että naiset hakevat sitä neliperseistä apinaa vain oman markkina-arvosegmenttinsä joukosta, ja ottavat mieluummin markkina-arvoltaan oikeanlaisen yksilön (vaikka tämä ei olisikaan se neliperseinen apina) kuin sen neliperseisen apinan, jos sen markkina-arvo ei riitä.

11:43 ap.  
Blogger One who masturbates said...

Uuden mallin mukaisen teorian mukaan jääkiekkoilija hyötyy julkisuudesta MA-mielessä. Tämä ei kylläkään ilmene keskiarvomittarilla, jonka kirjoitin tuohon tekstiin "Uusi malli", mutta Hansenin klassisilla määritelmillä (yhdistettynä laajaan tunnetuisuuteen) saadaan kelpo MA-arvio.

Aion kehitellä paremmin julkkiksille sopivia MA:n määrittelyitä, mutta ne ovat tällä hetkellä työn alla. Malttia..

1:01 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home